Информације о употреби колачића

Колачићи се користе на готово сваком веб сајту. То су мали текстуални фајлови који су сачувани на вашем рачунару и помажу сајту да обавља више функција. На пример, они нам могу помоћи да пратимо број људи који користе наш сајт и помажу нам да разумемо више о томе како људи користе наш сајт. Колачићи се јединствено додељују вама и може их прочитати само веб сервер у домену који вам је издао колачић. Колачићи су анонимни и користимо их само у сврху циљане употребе нашег садржаја.

Наш сајт mojposlanik.rs користи колачиће које је поставио Мој Посланик (колачићи прве стране) као и колачиће које су поставиле треће стране (колачићи трећих страна).

Погледате нашу Политику приватности за додатне информације о томе како можемо да сакупљамо и користимо информације о вама кроз ваше интеракције са нама, укључујући и коришћење овог веб сајта.

Следеће категорије колачића се користе на нашем веб сајту у различите сврхе:

  • Колачићи сесије (привремени) ће бити сачувани током трајања ваше посете нашој веб страници. Када се претраживач затвори, сви постављени колачићи сесије се аутоматски уклањају из меморије рачунара.
  • Стални колачићи ће бити сачувани у претраживачу док их не избришете или док не истекну.

Користимо следеће врсте колачића:

  • Неопходни колачићи: потребни за основно функционисање нашег веб сајта. На пример, ови колачићи вам омогућавају да се пријавите на сигурне делове веб сајта.
  • Аналитички колачићи: користе се за анализу начина на који се користи наш веб сајт и броје посетиоце. Ове информације можемо да делимо са трећим странама.
  • Колачићи функционалности: користе се да вас препознају када се вратите на веб сајт и стога се могу сачувати лични избори ваше последње посете. Ове информације можемо да делимо са трећим странама.
  • Колачићи циљања: бележе посету корисника веб сајта, посећене странице и линкове које је корисник пратио како би оглашавање на веб сајту учинили релевантним за наше кориснике. Ове информације можемо да делимо са трећим странама.

Колачићи треће стране

На неким страницама веб сајта Мој Посланик, друге организације такође могу поставити своје анонимне колачиће. Оне то раде како би пратиле успех своје апликације или прилагодиле апликацију за вас. Због начина на који колачићи функционишу, наш веб сајт не може приступити тим колачићима, нити друга организација може приступити подацима у колачићима које користимо на нашем веб сајту.

На пример, када приступате друштвеним медијима користећи линк ка друштвеним медијима (на пример, Facebook), друштвена мрежа која је креирала линк бележи да сте то урадили.

Google Analytics

Мој Посланик користи Google Analytics на сајтовима за анонимно извештавање о употреби сајта и за оглашавање на сајту. Ако желите да Google Analytics више не прати ваше понашање на сајтовима Мој Посланик, идите на (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Hotjar

Мој Посланик користи Hotjar на сајтовима за анонимно извештавање о коришћењу сајта и за оглашавање на сајту. Ако желите да Hotjar више не прати ваше понашање на сајтовима Mој Посланик, идите на (https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out).