Састанак са посланицом у парламенту БиХ

Слика
Састанак са Санелом Кларић
1 минут

Размена искустава, примера добре праксе, али и онога што недостаје у парламентима Србије и БиХ, биле су теме разговора са Санелом Кларић, посланицом у Представничком дому Парламента Федерације БиХ. 

Чланови пројектног тима платформе Мој посланик представили су чиме се бави портал, које су могућности и циљеви овог сервиса за комуникацију грађана са народним посланицима. Кроз разговор са посланицом Карић, представљени су кључни правци деловања платформе Мој посланик, постигнути резултати у претходном периоду, као и изазови са којима се суочава тим платформе, узимајући у обзир изазовну политичку ситиуацију. 

Санела Кларић је овом приликом поделила своја искуства и говорила о томе како се у БиХ одвија комуникација између грађана и изабраних представника у парламенту. 

Слика
Састанак са Санелом Кларић

Тим платформе Мој посланик наставиће и у наредном периоду да организује регионалне посете и састанке са посланицима, представницима институција, како бисмо унапредили комуникацију и указали на значај сарадње са грађанима свих актера на политичкој сцени. 

Мој посланик је платформа која има за циљ да унапреди комуникацију грађана и изабраних народних посланика и да укаже на значај разумевања и доброг односа између њих. Грађани имају могућност да посланицима укажу на проблеме, поставе питања посредством платформе и да дају предлоге посланицима у вези са важним темама које се тичу њихове локалне заједнице.

Пројекат Мој посланик води организација Проактив из Ниша, а партнери су ТОЦ из Зајечара, Едукативни центар Крушевац и Урбан Ин из Новог Пазара.

Повезано са