Посета организацијама цивилног друштва у Улцињу

Слика
Нови Пазар у Улцињу
1 минут

 

У оквиру пројекта "Мој посланик", представнице "Урбан-Ин” организације из Новог Пазара биле су у радној посети улцињским организацијама цивилног друштва.

 

Са председником "Новог хоризонта" Назифом Велићем размењена су искуства из рада са грађанима, посебно младима, када су у питању узајамни однос и комуникација народних посланика у скупштинама Србије и Црне Горе са грађанима у ове две суседне земље.

 

Након представљања пројекта "Мој посланик", председник Велић је говорио о сличним пројектима које они реализују. Један од најзначајнијих је пројекат у оквиру кога "Нови хоризонт" организује посете младих из Улциња Народној скупштини Црне Горе. Током тих посета млади имају прилику да се упознају са функционисањем Скупштине, да сазнају више о значају парламентаризма, као и да разговарају са народним посланицима. 

Слика
Нови Пазар у посети Улцињу

 

Током радне посете Улцињу, представнице "Урбан-Ин"-а је угостио и са њима разговарао и Џемал Перовић, председник организације "МогУЛ". Ова посета је тим била посебно значајна и због чињенице да је Џемал Перовић бивши народни посланик у више мандата, али и председник Народне скупштине Црне Горе. Његово скупштинско искуство, предлози, сугестије и савети у вези са начинима и методама приступа у раду са народним посланицима биће значајни у нашем даљем раду у овој области.

 

Са представницима ове две улцињске организације разговарано је и о могућој будућој сарадњи. 

 

Платформу Мој посланик воде организација Проактив из Ниша и партнери ТОЦ из Зајечара, Едукативни центар Крушевац и Урбан Ин из Новог Пазара.

Повезано са