Радни ручак са народним посланицима у Новом Пазару

Слика
Радни ручак са народним посланицима у Новом Пазару
2 минута

У оквиру пројекта „Мој посланик“, „Проактив“, Ниш, и „Урбан-Ин“, Нови Пазар, су, 3. октобра, у Новом Пазару, организовали радни ручак са народним посланицима Енисом Имамовићем и Муамером Бачевцом, и представницима организација цивилног друштва И медија из Новог Пазара.

Слика
Радни ручак са народним посланицима у Новом Пазару

У отвореном разговору, учесници су имали прилику да изнесу своје ставове, виђења, и предлоге за унапређење сарадње и комуникације између народних посланика и грађана. Поред тога, могли да поставе и конкретна питања народним посланицима, као и да предложе покретање иницијативе за решавање различитих проблема са којима се сусрећу грађани овог дела Србије.

Слика
Радни ручак са народним посланицима у Новом Пазару

Између осталог, издвајамо предлог да народни посланици у Народној скупштини Републике Србије, као и у контактима са Владом Републике Србије, поставе питање: „Зашто Нови Пазар нема научно-технолошки парк?“. Наиме, ради се о великом универзитетском граду са хиљадама студената, граду са изузетним људским капацитетима, граду са веома повољном старосном структуром становништва, једном од најмлађих у Европи (скоро 50% младих до 30 година), граду са великим бројем ИТ стручњака… Због капацитета и очигледне потребе, народним посланицима је предложено да на централном нивоу власти покрену иницијативу да Нови Пазар добије тако значајну развојну институцију.

Слика
Радни ручак са народним посланицима у Новом Пазару

Такође, разговорано је и о потенцијалној изградњи термо-електране на Пештеру. Наиме, представници ОЦД су изразили своју забринутост у вези са тим што се, након неколико година ћутања о тој теми, поново помиње могућност изградње термо-електране у близини рудника угља у селу Штаваљ, на Пештерској висоравни. Представници/е ОЦД су нагласили опасност по животну средину не само еколошки потпуно чистог подручја Пештера, већ и много ширег подручја Србије у случају изградње термо-електране, као и оштро противљење таквим намерама. Народним посланицима је предложено да испитају ситуацију и да се у Народној скупштини успротиве таквој катастрофалној могућности.

Овом приликом, народном посланику Енису Имамовићу је уручено признање платформе „Мој посланик“ за најактивнијег посланика из Рашког округа.

Повезано са